keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Penkki, hauis, penkki, hauis...

Hyvää uutta vuotta vaan kaikille lukijoille. Vuosi 2014 oli mahtava ja täynnä kaikkea kivaa. Koitan kuitenkin välttää sitä kliseistä vuoden pönökuvakollaasia ja kirjoitella viime vuoden jutuista sitten asia kerrallaan.

Tämän jutun aiheena on joulupukilta saamani uusi perhonsidontapenkki. Vaikka otsikko antaiskin ymmärtää jotain voimailuun liittyvää. Jätetään ne hommat osaavammille.

Mä olen koko perhourani sitonut samalla vanhalla penkillä. Pari kymppiä maksava intialainen ruosteläjä on toiminut työkaluna ja tuhansien perhojen alustana. Penkki on haukkunut hintansa takaisin moneen otteeseen, mutta viimeisen vuoden aikana leuat ovat väsyneet jo niin paljon, että käytännössä olen toisella kädellä joutunut pitämään koukkua kiinni koko ajan. Oli siis aika hommata uusi penkki.

Vanha sotaratsu!


No, mistä lähteä liikkeelle? Tietysti kyssäriä PK-nettiin ja muiden kolleegojen tuntemuksia aiheesta kehiin. Sainkin todella mukavasti apua aiheeseen ja ilman tota olisin ollut tosissaan kusessa. Sitten vaan raakkaamaan eri vaihtoehtoja muutaman kriteerin mukaan:

1. Hinta maks. 200€
2. Isonkin koukun pitää pysyä leuoissa(6/0 nyt ainakin)
3. Rotaatio

Koska mitään kokemusta ei paremmista penkeistä ole, noiden mukaan mentiin ja koittettiin hakea sopivaa. Pelko siitä, että homma menee metsään oli valtava koska noita penkkejähän ei pääse mihinkään ns. koeajaan ja speksejen mukaan hakeminen osoittautui erittäin hankalaksi koska en oikein edes niitä kaikissa tapauksissa ymmärtänyt :) . En vaan ole ikinään panostanut hifimpiin työkaluihin joten terminologia oli osittain vierasta.

Mites sitten kävi? Kyselin vähän ympäri ämpäri tarjouksia eri vaihtoehdoista ja Stenbergin Mikko HSC:ltä pisti parhaan pöytään Stonfon Kaimanista joten päätin tarttua siihen syöttiin.

Nyt on maistiaisia oteltu penkistä n. 30perhon verran ja on aika laittaa plussat ja miinukset paperille:

Jokunen uudesta penkistä.


+ Leuat. Kaikki pysyy kuin tauti mitä niihin on lyöty
+ Pakattavuus. Jos vaimo käy hankalaksi sen saa kaappiin piiloon (siis sen penkin...) ja myös reissuun penkin ottaminen käy ilman onkelmia.
+ Yleinen laatu. Todella hienosti tehty penkki.
+ Ns. pikalukitus. Todella toimiva ja simppeli.
+ Helppo käyttöinen rotaatio.

Noi leuat on ihan huikeet.

Loistava tuo lukitussydeemi!


- Varren säätö. Varren toinen pinta on sileä ja toinen pyöreä. Tämä tietysti mahdollistaa tiukan kiristyksen, mutta samalla vaikeuttaa merkittävästi mahdollisuutta kääntää leukoja esim pikkuisen itseä kohti sitoessa. Käytännössä siis leukojen pitää osoittaa samaan suuntaan kuin alusta.
- Rotaatio. Vaikkakin se rotaatio toimii todella smoothisti ja sen vastuksen säätäminen on helppoa ja kätevää, en tykkää siitä, että siinä se ns. lukituskohta kun leuat ovat ns. nolla-asennossa. Haluaisin rotaation joka olisi täysin portaaton. Pikkujuttu kylläkin, mutta jotenkin ärsyttävä.
- Alusta. On se vaan vähän "kesseli". Sais siis olla pykälän järeempi.

En ole 100% tyytyväinen tohon alustaan.

Varren lukitus on todella laadukas, mutta ei mulle ihan se toimivin systeemi.

Muuten loistavasti toimiva rotaatio ja sen säätönupit.


Moni noista mainituista pointeista voi mennä alkukankeuden jälkeen ohi ja loppuihin puutteisiin varmastikkin totun. Ja siis kaiken kaikkiaan penkki on hieno ja laadukas joten mistään dissaamisesta tässä ei ole kyse. Vaan se pelko siitä, että homma menee ns. v#tuiks jotenkin toteutu, vaikkei sitten kuitenkaan mitenkään totaalisesti. Penkki on kuitenkin niin henk koht peli, varsinkin tälläiselle itseoppineelle sählääjäsitojalle joka ei tiedä oikeasta sitomisesta mitään, että hankalaa on löytää laakista sopiva. Sitten kun seuraavan penkin 10vuoden päästä ostan niin tungen vaikka ihmisten kotiin mahdollisia kanditaatteja kokeilemaan. Varautukaa siis siihen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti