torstai 8. tammikuuta 2015

NARU

Ystäväni ja kaiken kaikkiaan kova kalamies Saarikon Joonas (Jaakot) lanseerasi viime vuoden loppupuolella setin NARU-amppareita kakskätisille ja pakkohan se oli heti hommata F/I ja I/3 versiot kotiin.

Mätsäsin noi siimat 15' Echo TR:n ja 15' 9/11 Meiser classikin kanssa ja olipas sitten oikein maailmanluokan setit! Tuntuivat oikein sellaisilta Ameriikan ihmeiltä. Jätin Narut aikalailla täysmittaiseksi (F/I kärjestä napsasin 10cm pois) joten siimoilla oli painoa reippaasti. Se ei kuitenkaan haitannut lainkaan vaan siimat olivat erittäin tasapainoisia heittää. Kääntävät pirulaiset vielä isoja perhojakin. Esim. yhdessä testissä oli siiman päässä 15cm tinseli ja sekin kääntyi ilman vaikeuksia.



En missään nimessä ala mitään hoosiannaa laulamaan tässä ja saarnaamaan jostain best of the bestistä, mutta sen kuitenkin sanon, että Narut on yksiä tasapainoisimpia amppareita heittää mitä markkinoilta löytyy. Sana tasapaino on mielestäni hyvä sana niitä kuvaamaan. Jos lukijoista osa on heittänyt ja käyttänyt pikkuspeysiimoja, niin niissä usein on sellainen tasapainoinen tuntuma kun niillä kalastaa. Monesti taas niiden kohdalla ongelma on se, ettei niihin meinaa saada riittävää siimanopeutta. Narut taas lähtee kuin kuppa töölööstä vähän huonommallakin tekniikalla, tinkimättä tasapainoisesta lennosta. Samaa fiilistä heittämisen suhteen en ole kovinkaan monesta muusta siimasta saanut. Nextcastin FF45 on ehkä lähimpänä.



Tuohan ei tietysti välttämättä ole kaikkien juttu, vaan osa tykkää siimoista jotka ns. "rykivät" enempi.

No, miks nyt sitten tälläinen teksti sitten keskellä talvea? Kuulin vahvaa huhua, että Joonaksella on vahvasti työnalla kevyemmät versiot Naruista. Jos oot Joonas kuulolla niin 12-12,5m 36-38g kellu tai kellu/intteri tekis meikä mandoliinille poikaa. Mulla kun pitkien vapojen käyttö on marginaalista niin olisi mahtavaa saada sopivat Narut noihin mun 13-13'6 kepukoihin. Kiitos jo etukäteen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti