sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Biiig Mama!

Hyvä siima.
Loppuvuodesta sain käsiini Visionin uuden Big Mama-haukisiiman ja nyt jonkinnäköisen maistelun jälkeen on aika kirjoittaa ensi fiiliksiä tuotteesta. Lopullinen tuomio tulee sitten vasta loppuvuodesta.

Siima on pitkällä takakartiolla ja tylpällä kärjellä varustettu linko. Ilmoitettu pituus on 12,8 m ja paino 28g. Suurin osa klumpin painosta on ekalla kahdeksalla metrillä ja samoilta merkeiltä alkaa takakartio. Siima painaa ekalta kahdeksalta metriltään 21 grammaa ja 12 metrin kohdalta 28g. Keittiövaakani ei tosin ole mitenkään kalibroitu, joten gramman heitto voi olla ihan hyvin tossa. Pinnoite ja ydin ovat mukavan notkeita ja toimivat hyvin kylmälläkin kelillä. Pinta on tosin hiukan nahkea jo uutena joten toimiakseen täydellisesti siima vaatii rasvaa pintaan.

Syötyä syöttiä ja läjä Big Mamaa.

Siima on erittäin tasapainoinen heittää pitkän takakartionsa johdosta ja kääntää voimalla isoakin romua. Siima on mielestäni parhaimmillaan veneestä tai muusta hiukan korkeammasta paikasta heitettynä. Toimii se toki vallan mainiosti renkaastakin. Kuitenkin vähänkään tuulisella kelillä pidemmän siiman pito renkaasta ilmassa on  hankalaa ja koska siima on suht paksu vielä siitä 8-9 metrin väliltä, on ampuminen sen mittaisena hiukan hankalampaa kuin esimerkiksi Sniperin tai Big Daddyn kanssa. Täytyy kuitenkin painottaa sitä, että varsinkin miedolla kelillä siimaa on erittäin kiva heittää myös renkaasta. Kuten sanottu, takakartio tasapainottaa siiman lentoa todella kivasti ja se lisää heiton kontrollia merkittävästi. Mulle tämä siima on mukavan monikäyttöinen, koska se käy kuin nakutettu myös False Albacoren jahtaamiseen viileämmillä keleillä, sillä se toimii tosi kivasti myös pienillä perhoilla kunhan peruke on viritetty sopivaksi. Monikäyttöiseksi sen tekee myös se, että siima toimii näppärästi myös kympin kepeissä pienempien perhojen kanssa ja kympin keppi jaksaakin pitää sitä täysmittaisena kivasti ilmassa.

Sumennettu kuva Big Mamalla narratusta ujosta matamista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti