keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

The Best Ever!



Onko Bob Popovicsin uusi kirja Fleye Design techniques, insights, patterns paras kirja mitä ikinä on perhonsidonnasta tai ylipäätään koko lajista tehty? No, jos multa kysytään, niin on.



Bobin uusi kirja tarjoaa paljon kaikkea niin aloittelijalle kuin kokeneelle kehäketulle. Sen 260 sivua tarjoavat kaikkea upeista ohjeista mahtavaan, lähes filosofiseen mietintään, miksi erilaisia perhoja sidotaan. Se tarjoaa aloittelijoille hyvät perusteet esimerkiksi bucktailin käsittelyyn ja monenlaisiin sidontatekniikoihin, mitä tarvitaan streamereiden sitomisessa. Siitä löytyy myös runsaasti muistettavaa meille paljon sitoville, kuten esimerkiksi sellaisia pikku nyansseja ja kikkoja, mitkä voivat aina sillon tällön unohtua. Kuvat ovat laadukkaita ja teksti todella helppolukuista. Täydellinen paketti siis.




Kaiken kaikkiaan Bobin tekeleet ovat vaikuttaneet valtavasti meidän kaikkien meri- ja haukistreamereiden sitomiseen. Tiedämme sitä tai emme. Itseasiassa harmittaa välillä kun niin moni Bobin ja kumppaneiden julkituoma tekniikka verhoillaan nykyään monen toimesta vähän niinkuin omiksi tekeleiksi. UV- ja epoksipäällysteiset perhot, hollow-tekniikka ja paluu bucktailin käyttöön on tapahtunut  noissa piireissä jo kauan ennen kuin näissä meidän moderneissa sidontapiireissämme. Itselle Bobin tekeleitten muotokieli ja käytännöllisyys ovat suuri innoituksen lähde omiin perhoihin. Myös hollow-tekniikka on muuttanut täysin käsityksen materiaalimääristä ja isompien muotojen hausta -puhumattakaan monipuolisesta suhtautumisesta materiaaleihin. Hollow-tekniikkaa pidänkin suurimpana "keksintönä", mitä meille isojen perhojen sitojille on ikinä vastaan tullut. Se on niin monipuolinen tapa tehdä jotain isoa ja toimii todella hyvin myös muille materiaaleille kuin bucktailille.



Iso kiitos Kapteeni Brian Horsleylle, kun hän mulle ton kirjan hommas omistuskirjoituksen kera. Toivon todella, että tuo rantautuu Suomeenkin lähiaikoina. Kirja on todellinen klassikko jonka sopisi koristavan kaikkien perhonsitojien kirjahyllyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti