keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Lyhyt avautuminen koukuista

Muita juttuja viimeistellessä ajattelin hiukan purkaa paineita koukkujen suhteen. Tässä kun on itsellä sellainen pikku ison kalan koukkuprojekti päällä ja noita helevetinmoisia 4/0 - 8/0 ankkureita plärätessä tuli mieleen yksi suurimpia pettymyksiä koukkujen suhteen.

Nämä ei sinttejen kanssa väänny. Hyvä jos vääntyvät edes pihdeillä...


Kyseessä on Tiemcon 811S suolaisen veden koukku. Koukkua markkinoidaan nimenomaan salttikoukkuna ja extra strongina. No, siinä kohtaa ovat kyllä osuneet oikeaan, että koukku kestää ruostumatta hyvin suolapitoista vettä, mutta metsään ollaan menty totaalisesti sen suhteen, että koukku kestäisi minkäänlaista kovempaa kalastuskäyttöä. Pohjaosumista menee heti kärki piloille ja kalan kanssa koukku katkeaa todella helposti mutkasta. Siis totaalinen fiasko!

Paska

Extra strong my ass!


Harmittavinta tässä on ollut se, että alkuun tuli paljonkin sidottua noihin ilman testejä ja uskottua markkinamiesten puheita koukuista. Samoin se, että oppi ei oikein meinannu mennä paksuun kaaliin vaan käytin koukkuja liian pitkään. Käytettyäni kokoja #6, #4 ja #2 useita ja menetettyäni monta kalaa ja hermoni, näitä koukkuja ei enään omaan askiini tule yhtään. Jokunen failure menee aina satsin piikkiin, mutta kun useasta rasiasta sidotuille käy samanlailla alkaa käymään selväksi, että kyseessä on vaan huono tuote. Mikäs onkaan sen ihanampaa kuin ihmetellä miksi kolme tälliä putkeen ei tartu, hektisen albiekalastuksen aikana ja huomata, että koukku menikin poikki jo siinä ekassa tällissä. Siinä sitten perhoa vaihtaessa menettää pari shottia ja kun oot saanu uuden tilalle homma on ohi ja loppupäivä vedellään tyhjää... Aivan ihanaa! Toi kun oli vielä vahinko ja luulin jo ko. koukut rasiasta heivanneeni!

Hauskaa näissä eri koukuissa onkin, että esim tämä kuvan pieni "munakoukku" Gamakatsulta on satakertaa kestävämpi kuin 811S ja aivan tajuttoman tasalaatuinen koukku. Hintakin on murto-osa tosta Tiemcosta ja silti homma rokkaa.

Huippuluokan pikkuperhokoukku. Gaman C14S. Kuvassa pikkuinen #4


Tarinan opetus on, että muistakaa testata koukkunne. Se että vääntää jokusen koukun poikki boksista on pieni rahan menetys siihen suruun mitä tommosesta fiaskosta voi seurata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti