sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Merisuola


Visionin tiimi julkaisi n. kuukausi sitten uuden salttivapa-sarjansa Merisuolan. Vapasarja kattaa #8, #10 ja #12 luokkaiset vavat jotka kattavat yleisimmät suolaisilla vesillä tapahtuvat tilanteet. Vapasarja on high end osastoa ja haastaa esimerkiksi G-Loomiksen, Sagen ja Scottin vavat tässä sarjassa. Minulla oli ilo ja kunnia testailla #10 ja #12 luokkaisia keppejä salttireissuilla ja haukihommissa ennen kepin julkaisua.

"eläin" vetää, mutta Suola kestää.

Peruspötköjä Merisuolalla

Peruspötköjä Merisuolalla
Merisuola ajaa asiansa myös haukivesillä.

Aloitetaan viimeistelystä, kilikkeistä ja kovista faktoista kuvasarjan avustuksella. Kuvissa siis kyseessä 10-luokkainen Merisuola. 12-luokkaisen olen jo joutunut palauttamaan. Kymppi lähtee kotiin huomenna.

Vavan butti on kumikorkkiseosta. Kelankiinnike on laadukas alumiininen tapaus, kaksimutterisella kiristyksellä. Kelat pysyvät tukevasti siinä kiinni ja kela on helppo kiristää ja aukausta kiinnikkeeseen kiinni myös märin käsin.
Vavassa on tukevat ja toimivat REC:n valmistamat stripperit ja snaket. Sidokset ovat myös nätit ja tasaiset.
Vavassa on tiukasti kiinni pysyvät spigottiliitokselta näyttävät liitokset. Vapaan on myös lisätty premium malleissa harvinaiset kohdistuspisteet meille yksinkertaisille käyttäjille.
Vavan korkki on varsin laadukasta. Täysin vastaavaa mitä olen esim Sagen vavoissa nähnyt olevan. Kahva on minun käteen sopivan muotoinen ja paksuinen. Pienet kumikorkkirenkaat kahvan molemmissa päissä ovat omiaan lisäämään kahvan kestoa noista herkistä kohdista. Kuva on vavasta jota on käytetty jo useampi viikko. Joten kaikki filleri yms on jo kahvasta varissut pois.
Vavan kahvaosa painaa 92grammaa. Luonnollisesti siis vavan suurin paino on tyviosassa.
Koko vapa painaa omalla vaa'lla 126-127g väliltä. Kuvaan vaaka pysähtyi 126gramman kohdalla. Ihme kyllä siis vapa on jopa ilmoitettua painoa keveempi.
Faktojen perään on hyvä laittaa perinteinen plussat ja miinukset osio. Eli siis mistä vavassa tykkään ja mistä en.

+ Toiminta. Aihio on nopea, mutta todella tasaisesti taipuvan tuntuinen. Vapa taipuu siis heittäessä kärkiosaltaan hiukan enempi kuin alempaa, mutta tekee sen todella tasaisesti joten vapa ei ole mistään liian löysä eikä mistään liian jäykkä. Heittotuntuma on erinomainen ja vapa on todella suorituskykyinen. Jopa minä saan sillä pitkiä heittoja aikaiseksi!!

+ Keveys. Vapa tuntuu kädessä höyhenen keveeltä. Itse en ole millään tapaa grammanviilaaja ja minulle vavan keveys ei ole juuri mikään  myyntiargumentti(varsinkin jos keveyttä on haettu kilikkeiden ja yleisen toimivuuden kustannuksella), mutta tämä vapa vaan tuntuu niin kevyeltä heittäessä ja kalastaessa, että välillä tuntuu kuin huitoisi ilman keppiä.

+ Paukkuja löytyy vauhdikkaiden kalojen väsytykseen ja myös isojen perhojen heittoon.

+ Sanoinko jo, että v#ttu kun tykkään onkia tolla kepillä?!!

- Oikeastaan ainoa miinus vavalle tulee kelankiinnikkeestä ja butista. Tämä on oikeastaan kaikkien Visionin salttivapojen perisynti. Kelankiinnike on siis liian lyhyt ja butti pieni/lyhyt. Kela tulee liian lähelle buttia ja näin liian lähelle mahaa kun vapaa siihen tukee kovan pumppauksen aikana. Ero on kalastusviikon aikana kohtalaisen suuri jos vertaa vaikka Sagen vastaaviin vapoihin jotka ovat alusta loppuun ajateltu salttihommia varten. Toki kaikille tämä ei niin iso ongelma ole, mutten toisaalta ole kenenkään ikinään kuullut valittavankaan jos se kelankiinnike ja butti pitää kelan vähän kauempana
läskeistä. Toki painoa se voi pari grammaa lisätä, mutta mitä sitten.

Peruslaajakehäisellä, butin ja kelan väliin ei paljoa tilaa jää.
Kaiken kaikkiaan Antti Guttorm ja kumppanit ovat tehneet vavan joka on todella hyvä. Onko tämä sitten kaikille sopiva ja best of the best? No, siihen on todella vaikea vastata, mutta jos noin hyvä heittäjä kuin Antti saa tehdä vavan omaan makuunsa, täytyy sen olla suorituskykyä pullollaan. Toisaalta jos tälläinen kohtalaisen perusrunttaaja siitä myös tykkää täytyy keppi olla myös kohtalaisen helppokäyttöinen. Itse olen käyttänyt vapaa Visionin Merisuola siimalla(10luokkainen), #10 Airflon Tarpon intterillä, #9 OBS kärki-intterillä ja Vissun 23grammaisella BD:eellä. Kaikki on toiminut erittäin hyvin. Vavalla olen heittänyt pientä, isoa, kevyttä ja painavaa perhoa. Kaikki menee. Tosin haukivavaksi keppi voi olla osalle porukasta hiukan tarkka, mutta niin on tietysti moni muukin nopea vapa.

Lisätietoja saa täältä ja vapoja voi ostaa vaikka noista minunkin blogissa hilluvista perhokaupoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti