perjantai 28. marraskuuta 2014

Aika persiistä...

Siis peuranpersiistä!!!

Sain Speyclaven tovereilta lähetyksen sitä itteensä, eli huippulaatuista bucktailia ja se jos joku laittaa näinä synkkinä aikoina hymyn huulille. Todella priimaa tavaraa.



Kaikki PK-nettiä aktiivisesti lukeneet ovat varmaan huomanneet että mä (aka Tärppi-Japi) pidän tota ko materiaalia aika kovassa huudossa. Siihen seikkaan onkin itseasiassa aika luonnollinen ja helppo selitys. Hyvästä "bukista" on helevetin helppo sitoa ottavia ja helposti heitettäviä perhoja. Oikeesti hyvälaatuisesta tavarasta sitominen on niin pirun helppoa, että se käy jopa tälläiseltä puukädeltä. Tämän seikan huomasi taas hyvin kun pitkästä aikaa sidoin osittain keinokuituisia hauki- ja salttiperhoja. Jotenkin se sopivan materiaalimäärän laittaminen ja ilmavasti sitominen käy vaan niin paljon luonnollisemmin bukista kuin esimerkiksi slinkystä. Puhumattakaan siitä hemmetin saksimisesta joka on aivan saatanasta. Jotenkin vastenmielistä puuhaa minulle. No, toikin puuha on kehittävää niinku suurin osa asioista joissa joutuu hieman omien mukavuusalueiden ulkopuolelle. Vähä sama asia kun käy saleilun välissä vaikka vähän itseään kokeilemassa Gritissä. Kummasti sen jälkeen toi perus salispedeily taas maistuu ja kulkee. Täältä lähteekin iso hatunnosto kaikille keinokuituguruille!

Vaikiaa


Joten ei kun mars kaupoille ja ostamaan itselleen laatuhäntiä mistä vääntää ottavia pelejä vesien pedoille. Muistakaa valita käyttöön sopivaa karvaa. Pitkää isompiin hauki/salttiperhoihin ja lyhyempää esim taimenstreamereihin ja lohiperhoihin. Hyvä laatuinen karva on tyvestä riittävän ohutta ja hiukan ontto (pääasia on ettei ole kovaa tyvestä) ja ohenee ja hiukan kihartuu latvaa kohti. Toki paksummalla ja läpeensä hiukan enempi ontommalla karvalla on myös käyttönsä johon palaan myöhemmin joten jos hännän alaosan karva tuon tyyppistä karvaa sisältää niin ei se katastrooffi ole. Umpijäykkää karvaa sisältävät hännät kannattaa sitten aina jättää hyllyyn tai jos olet bukkisi jostain tilannut niin pistää paluupostilla takaisin. Mielestäni tuon tyyppistä karvaa sisältäviä häntiä ei pitäisi edes myydä. Se on samaa kuin myytäisiin pilaantunutta maitoa kaupassa täyteen hintaan.

Siinä sitä kuuluisaa hyvää kamaa!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti