torstai 30. toukokuuta 2013

Reissua pukkaa...

Cape Cod


Vihdoin alkaa olla se odotettu hetki kun saa pakata kimpsut ja kampsut ja lähteä hakemaan niitä Tärppejä ja Unelmia.

Reissun kohteena on tällä kertaa Cape Cod ja uhreina Striped Bass ja Bluefish. Marginaalinen sauma löytyy myös Blue Fin Tunaan, mutta tähän aikaa vuodesta ne ovat enemmänkin virvelihommia sitten jos kohdalle sattuu. Ei se kylläkään mitään haittaa koska kyllä aina yksi 200paunanen popperikala voittaa pilkkimällä "perhosteltun" pikkukalan.

Siimat on testattu ja vavat viritelty. Perhoja on sidottu vaikka koko niemimaan tarpeisiin. Henkinen tasapaino on epävakaa ja kunto todella rajun kuumetaudin jälkeen heikko. Saa siis nähdä miten äijän käy.?

Perinteinen romukuva


Vastaiskuja on treenattu koko kevät haukien kanssa joita on tullutkin ihan mukavasti. Se metrinen nyt sit kuitenkin jäi saamatta, mutta eiköhän se metri mene Codissa rikki.

On aivan mahtavaa päästä kalastamaan maailman parhaan oppaan kanssa jota voin vielä kaiken lisäksi kutsua ihan oikeaksi ystäväksi. Gilbert Berke niminen hyypiö on kyseessä... Gillissä on sen lisäksi, että hän on mahtava tyyppi se hyvä puoli, että hänestä huomaa todella pitkälle sen, että hän ei tee tuota hommaa enään rahan takia vaan rakkaudesta lajiin. Kalamies isolla Koolla ja pidän itseäni aika onnekkaana, että hänen veneeseen pääsen. Sinne kun ei nykyään enään joka jätkää päästetä vaan Gil opastaa enään pelkkiä tuttuja tai maksimissaan tutun tuttuja.

Mitään sen kummempia tavoitteita ei ole, mutta olis se kiva jos sais yli 42" Bassin. Porukkaan kun osuis vaikka yks 45" niin se olis hienoa se. Mikään pakottava tarve saada isoa ei kuitenkaan ole, koska Bassejen kohdalla ehkä se kiinnostavin kokoluokka on sitä 30-35" kalaa. Ne on rajuja iskeen perhoon ja vetää paljon paremmin kuin nuo isommat. Eroa vois kuvailla vaikka siten, että nuo keskikokoiset ovat 800metrin juoksijoita, bassimaailman David Rudishoja kun taas nuo isot ovat enemmänkin semmosia peruskeskikaljapaikan portsareita - kymmenen metrin juoksun jälkeen täytyy jäädä monttuun möllöttämään...

Enkka bassi. Kohta toivon mukaan entinen enkka...


Monipuolista ja vaihtelevaa syövän kalan kalastusta odotan ja sitä pitäis kaiken järjen mukaan olla tarjolla riittämiin. Herkkää presentaatioo matalikoilla ja hurjaa blitzijahtia avovesillä. Siinähän ne tärkeimmät. Noitten juttujen takia sitä jaksaa tehtaassa painaa pitkää päivää!

Iso parvi arkaa kalaa.

Raporttia tulee kun tulee...

Evästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti