lauantai 4. toukokuuta 2013

Hermot meni...

Lohipaikka ja tittivehkeet niin kuin yks kuuluisa Skotlantilainen lohestaja meikäläisen vavoista sano.


Otsikko on ehkä hiukan raflaava, mutta kuitenkin tavallaan paikkaansa pitävä. Mulla on jo jokusen vuoden ollut vaikeuksia sopeutua tuohon lohenkalastus-skeneen. Hinnat nousee ja pääseminen mielekkäille kalapaikoille käy vaan vuosi vuodelta vaikeammaksi. Kaikki julkaisut pursuaa juttuja ja kuvia siitä kuinka G:eellä alkavilla vapamerkeillä vedellään monsteri lohia ja kaikki muu lajiin liittyvä on ihan homojen hommaa. Lohestuksen pointti omalta kohdalta menee ihan ohi tässä joka vuotisessa taistelussa saada joitain järkevää kalastusta aikaiseksi. Hinta/laatu suhdekkin alkaa oleen monessa paikassa omasta mielestä jo aika heikko. Koko homman sielu ja suola on katoamassa.

Mikä se lohestuksen sielu sitten on? Minulle se on hyvää seuraa, ruokaa ja juomaa. Se on epäsäännöllistä nukkumisrytmiä, pientä jumputusta ohimoilla edellisistä kaatoryypyistä ja mahdollisuutta ottaa aamukalja. Kalastaa kivoja paikkoja ja mahdollisuutta saada joku muu kuin titti. Se on myös sitä että saa toteuttaa itseään käyttämällä haluamiaan siimoja ja perhoja jotta saa pyydön lohelle tarjottua monipuolisella tavalla.
Siinä on ihmisen hyvä olla. Ehkä taas ens vuonna?


Valitettavasti tuo kaikki menee vaikeaksi tänä päivänä ja tilanne alkaa näyttään siltä, että hyppy lentokoneeseen ja "väärien" lajien kalastus on aina vaan houkuttavampi vaihtoehto. Rahallahan noita edellä mainittuja asioita on mahdollista saavuttaa vieläkin, mutta niin.... Toki tämä on vain oma näkemys asiasta ja uskon että jos vaan päät otettais pensaista pois niin tässäkin lajissa voisi olla tulevaisuutta.

Pidän siis välivuoden. Katsellaan sitten tilannetta uusin silmin ens vuonna. Turha siis laittaa vielä ostopyyntöjä lohivälineistäni:). Eiköhän sitä atlantilaisen perässä tule taas ensi vuonna juostua... Kireitä vaan kaikille jotka joka tapauksessa kohta kauden aloittaa.

Tämä vuosi ei kuitenkaan mene mitenkään hukkaan vaan kyllä sitä ollaan vahvasti kalahommissa mukana. Sen minkä tässä projekti "Tapan itseni työllä" ohessa kerkiää. Palataan asiaan siitä mitä tämä vuosi tuo tullessaan. Laitateen pieni vihjekuva siitä näin alkuun...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti