tiistai 7. huhtikuuta 2015

Kellisiima



Mulla on ollut nyt pari vuotta missio löytää ns täydellinen kelluamppari mun 13-14' 7-8luokan lohikeppeihin. Mä käytän pääosin noissa vavoissa kevyttä skagittia vaihtokärkisenä ampparina ja pikkuspeytä. Noilla molemmilla on kuitenkin rajoitteita omassa käytössä. Skagitit ei ole kellukärjellä hääppösiä ja pikkuspeyt ovat joissain paikoissa turhan hankalia. Koska kokonaan kelluva siima on tietyissä oloissa vallan mainio ja kiva valinta olla toisessa vavassa kiinni, niin joku välimalli olis kiva olla.

Aiemmat kokeillut ko. genreen on ollu Airlon scandi, tactical steelhead ja SA:n UST. Näistä tactical steelhead on ollu lähinnä hakemaani, mutta pikkupätkän liian pitkä. Haluan siiman jossa on riittävästi potkua eikä liian hentoinen etukartio. Kartio ja paino/pituussuhde pitää myös olla sellainen, että siima toimii hitaallakin siimanopeudella ja kääntää pitkän perukkeen avoimellakin loopilla. Itse pidän kalassa aina mielummin liian "rajusta" siimasta kuin päinvastoin. Perukkeella ja omalla heittämisellä on sitten helppo säätää presentaatioo.

Uusiksi kokeilaiksi tälle vuodelle hommaan Visionin ACEn ja NARUn keveemmän lyhyemmän version. Vissun sainkin jo hommattua ja se on käytännön kokeilua joella vailla. Siitä sain kuitenkin jo ihan hyvät maistiaiset GoExpo messuilla jossa heitin sitä useammalla vavalla. Tai no, se oli kylläkin se F/I versio tosta siimasta. Kuitenkin siima jätti todella hyvän viban ja tuntui juuri minun tyyppiseltä klumpilta. No, palataan asiaan taas kun saan käytännön kokeet vauhtiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti