keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Vision intermediate skagit. Ensi purasu...

Sain helmikuun alkuun otsikon mukaisen skagitin käyttööni ja sitä on nyt sen verran pureskeltu, että on aika antaa alustavaa tuomiota.

Paketti Kick Assiä.


Siimassa on valmiit ja erittäin laadukkaat loopit. Ne on ihan pomminvarmat pelit joten minkäänlaista epäilystä niiden kestosta ei ole. Siima on väriltään mintun vihreä joka sopii mainiosti intterirungon väriksi. Siiman paino ja malli on printattu etummaiseen looppiin joka on kätevä pikku yksityiskohta jos on niin paljon erilaisia klumppeja kuin mulla.... Ei mee vehkeet niin helposti sekaisin.

Loopit ja sutturat.


Käytökseltään siima on erittäin samanlainen kuin sen kelluva velipoika (Täällä arvostelu siitä). Siima ei tunnu niin aggressiivisen takapainoiselta kuin esim. Echo/Airflon vastaavat vaan siinä on jotain speysiimamaista rauhaa. Se onko se sitten aina niin hyvä juttu onkin asia erikseen. Etukartiossahan Vissun poijjaat on onnistuneet loistavasti. Se kääntää varmasti ja suorasti lähes kaikkea mitä siihen kiinni lyödään. Se on hyvä juttu se. Itse asiassa tuo etukartio ja käännön rauhallisuus on se tämän siiman myyntivaltti. Se on pykälän parempi kuin kilpailijoilla.

Olen päässyt kalasteleen siimalla Skotlannisssa ja tuossa paikallisella virralla ja tyytyväinen olen siiman toistaiseksi ollu. Sillä on mukava kalastella ja heitellä isohkoja perhoja. Olen nakellut sitä niin "oikeana" skagittina kuin myös normi ampparina ja se toimii molempiin puuhiin mainiosti. Muistakaa vaan pitää SA-heitoissa rytmi nopeampana kuin kelluversiolla niin ei tule ongelmia. Jos alatte hirveästi odotteleen asetteluheiton jälkeen niin ongelmia tulee, koska intterirunko jämähtää nopeasti veteen kiinni. Teette vaan setupin ja annatte siiman laskeutua kokonaisuudessaan veteen jonka jälkeen pamautatte ilman kummempaa upottelua siiman liikkeelle.

Kaljaa, skagittia ja isoja putkosia.

Siima on parhaimmillaan koskipaikoissa ja ylipäätään alueilla jossa pintavirta ei suosi kellurungon käyttöä. Sillä saa paljon tasaisemman ja halutessaan syvemmän swingin aikaiseksi kuin kellillä.

Vision on tehnyt mielestäni todella hyvän ratkaisun myydessään tätä siimaa pelkkänä runkona ilman paketissa olevaa tippiä. Hintakin on järkevä.

Lisätietoja siimasta löytyy Vision kotisivuilta. Jos hakusessa on siima jonka tippiä voi vaihtaa, joka heittää isoja perhoja ja ui syvemmällä kuin kellurunko niin ei kun kauppaan ostoksille. Aika varma valinta.

Loppuun hiukan heittovideoo: 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti